Медиците от Пирогов“, които втори ден протестират срещу отстраняването на директора

...
Медиците от Пирогов“, които втори ден протестират срещу отстраняването на директора
Коментари Харесай

От „Пирогов“ поискаха оставката на Стойчо Кацаров

Медиците от „ Пирогов “, които втори ден стачкуват против отстраняването на шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов,  поискаха оставката на служебния министър Стойчо Кацаров в писмо, изпратено и до президента Румен Радев. В своята позиция те упорстват да се приключи с „ ужасяващия “ тормоз, съобщи bTV.

Според медиците Кацаров си е разрешил в народен ефир да преиначи истината. Вчера той съобщи в ефира на малкия екран, че му е направена подправена епикриза за цироза, до момента в който той въобще не е страдал от чернодробни болести. По-рано през днешния ден шефът на ковид-отделението в болничното заведение доцент Петър Атанасов, който е лекувал служебния министър, разкри, че със знанието и единодушието на Кацаров му е направил услуга, като е завел лекуването по избрана клинична пътека, с цел да не заплаща скъпи проучвания. " Направих го като за брат, а той ме съобщи за дребни политически дивиденти ", разяснява с откровено отвращение доцент Атанасов

В позицията на медиците от „ Пирогов “ също се споделя, че след обстойна инспекция в системите на болничното заведение е открито, че служебният министър на опазването на здравето е бил приет в болница през месец януари 2021 година с негово познание, в негово наличие и с неговата персонална карта.

„ Той е бил напълно наясно, че с цел да се ревизира положението му след тежко преболедуван COVID-19 два месеца по-рано, би трябвало да си заплати проучванията или да постъпи в болница “, уточняват от лечебното заведение.

И допълват, че са потресени от „ опита за операция на обществото, внушавайки му се още веднъж, че в „ Пирогов “ се вършат фалшификации “.

Те са изпратили писмо до президента Румен Радев, както и до служебния министър председател Стефан Янев. И двамата към този момент разполагат с декларация на чиновниците на „ Пирогов “, подписана от близо хиляда души.

„ Няма да допуснем постигнатото от нас през последните 15 месеца да се оспори, няма да допуснем името на стратегическа за страната болница като „ Пирогов “ да се петни, няма да допуснем опитите за разделяне вътре, няма да допуснем водещи експерти да се откажат от специалността си “, твърдо обявиха от болничното заведение.

Оттам са възразили против констативните протоколи от оповестената в медиите инспекция от НЗОК. Възраженията са подадени в законовия период и ред в Здравната каса.

Медиците от Националната болница за незабавна помощ още веднъж удостоверяват готовността си да продължат с митингите си до възобновяване на естествения звук и връщането на уволнения преди дни изпълнителен шеф, проф. Асен Балтов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР